Skogsstyrelsen varslar i Skaraborg

Nyheter
PUBLICERAD:
Skogsstyrelsen varslar tre personer i Skaraborg-Fyrbodal.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Efter riksdagens budgetbeslut för 2019 tvingas Skogsstyrelsen att göra säga upp personal. 40 personer får nu lämna sina anställningar, varav tre arbetar i Skaraborg.

När Skogsstyrelsens ekonomiska läge förändrades efter riksdagens budgetbeslut i februari, så varslade myndigheten 124 medarbetare om uppsägning, skriver Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Men tack vare att de har genomfört ett omfattande besparings- och omställningsarbete, bland annat genom att avsluta visstidsanställningar och inte ersätta pensionsavgångar, så har antalet uppsägningar nu kunnat minskas.

Det är nu endast 40 personer, fördelade på 17 distrikt, som kommer bli uppsagda. I Skaraborg-Fyrbodal är det tre personer som berörs, två av dessa räknas som ordinarie personal, medan en person arbetar inom arbetsmarknadsprojektet Naturnära jobb.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.