Pethrus hjälte för Kristianstad

Ishockey
PUBLICERAD:
Mariestadssonen William Pethrus blev kvalhjälte för Kristianstads IK.

I den sista och helt avgörande matchen i kvalserien till allsvenskan slog han till med 2-1-målet i förlängningen borta mot Almtuna.

Sedan tidigare var Vita Hästen klart för allsvenskan, men andraplatsen stod just mellan AIS och KIK som hade lika många poäng. Almtuna hade fördel av bättre målskillnad, men när det gick till förlängning var det på liv och död.

Den offensive backen William Pethrus hängde med upp i ett anfall och kunde stöta in pucken som tog skåningarna till allsvenskan för första gången.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.