Hoppa till huvudinnehållet

Fest för hela familjen

Publicerad:
Den tredje maj anordnas en familjefest i Gullspångs kommun. Malin Hjalmarsson är projektledare för evenemanget.
Den tredje maj anordnas en familjefest i Gullspångs kommun. Malin Hjalmarsson är projektledare för evenemanget. Foto: Charlotte Ferneman

Malin Hjalmarsson är projektledare på integrationsenheten i Gullspångs kommun. Just nu planerar hon för fullt inför nysatsningen ”Sport och kulturfest för hela familjen".

– Den 3 maj kommer ett stort familjeevent arrangeras på Gullstensskolan. Vi kommer att vara utomhus, så jag hoppas på bra väder. Vi kommer att köra i gång direkt efter att skolan har slutat, så att ingen hinner landa i soffan först.

Vad kommer att hända under dagen?

– Det kommer bland annat att bli discjockey, hoppborg och hinderbana. Dessutom gästar Svenska Fotbollförbundet med föreläsningar om normer och värderingar. Vidare blir det olika tävlingar, prova på aktiviteter och ”prova på utan prestationskrav”.

Hur kom du på idén?

– Jag jobbar som projektledare för ett projekt där förståelsen och engagemang i föreningar ska stärkas och kontakten mellan nyanlända och föreningar i kommunen ska bli tätare.

– Jag vill bygga en brygga mellan parterna; föreningarna behöver alla som bor i kommunen och de nyanlända som bor i vår kommun vet inte om att de behövs i förningarna. Jag hoppas att det knyts och etableras många kontakter mellan besökarna och föreningarna, och att de kan identifiera behov såväl hos föreningen som hos familjen.

– Först hade jag tänkt ett forum där man kunde mingla men sedan bestämde jag mig för att det skulle bli en kul kväll att minnas.

Vilka är med på evenemanget?

– Jag har bjudit in föreningar i kommunen. Det är 14 föreningar som har anmält sig. Så det blir allt från dans till fotboll. Även den nystartade innebandyföreningen kommer att vara på plats.

– Varje förening har med sig två representanter som presenterar verksamheten och kan svara på frågor.

Vem riktar sig denna eftermiddag till?

– Alla i Gullspångs kommun är välkomna. Oavsett ålder, ung som gammal, alla ska få ha en toppendag tillsammans.

– Integration handlar även om de svenska familjerna numera, så vi riktar oss till både dem och nyanlända.

Vem är det som arrangerar evenemanget?

– Från början var jag själv men det är jättemycket att göra. Nu är en arbetsgrupp med 12 elever ur årskurs åtta på Gullstenskolan bildad och de kommer att hjälpa mig. Jag utbildar dem i ledarskap och de hjälper mig att arrangera det här. Jag hoppas att samarbetet kan fortsätta även om jag skulle gå vidare med andra projekt i framtiden.

Artikeltaggar

GullspångGullspångs kommunGullstensskolanMalin HjalmarssonNyheter

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.