Larm efter att lastbilsdäck exploderat

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En lastbilsdäck exploderade och delar spreds över E20.
Foto: Per Warvlin
Räddningstjänsten fick på måndagseftermiddagen rycka ut på ett larm om en trafikolycka med flera fordon på E20 vid Ingarud.

Larmet om olyckan kom 13.57, och initialt sas det att det handlade om en kollision med flera bilar inblandade. Så var det dessbättre inte.

– Det ska vara lastbilsdäck som exploderat. Men nu står lastbilen på en parkeringsficka. Det spreds en del bildelar på vägbanan i samband med explosionen, men de är bortplockade nu, säger Simon Rosén, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Ingen skadades i samband med händelsen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.