Hotelldomen prövas inte i HD

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Här syns Törebodabon smita in på hotellet i samband med att en annan gäst lämnar.
Foto: Polisens förundersökning
I början av februari dömdes en 51-årig Törebodabo till fyra månaders fängelse. Göta hovrätt fastställde domen, men beslutet överklagades vidare till Högsta domstolen som nu inte ger något prövningstillstånd.

Brotten handlade, bland annat, om ett olaga intrång i december.

Den 51-årige Törebodabon tog sig in på det låsta Hotell Stinsen i Hallsberg, stal en nyckel i receptionen och övernattade i ett hotellrum. Dagen efter blev det bråk när personalen kom på honom. De ville att han skulle betala för övernattningen, men det vägrade 51-åringen.

Mannen ska då ha försökt smita från hotellet och i samband med detta uppstod heta känslor. Polisen kunde lite senare hämta in den misstänkte.

Förnekat

Törebodabon har hela tiden förnekat att han skulle ha varit den som varit inne på hotellet. Åklagaren har visat fotografier från övervakningskameror, samt presenterat vittnen.

Hovrätten fastställde tingsrättens dom, men Törebodabon överklagade till Högsta domstolen. Högsta domstolen har meddelat att ärendet inte ges något prövningstillstånd. Hovrättens avgörande står därmed fast.

Törebodabon har varit häktad under hela rättsprocessen och kommer nu att avtjäna sitt straff i fängelse.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.