Lättsam dragspelsglädje

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Agatha Lahaise, Marian van Ham och Elisabeth Kling spelade fint.
Foto: Markus Jacobsson
Dragspelsskolan höll under onsdagen avslutning i Elvärkets danslokal.
Spelglädjen bland dragspelarna gick inte att ta miste på.
– Det är en väldigt social aktivitet, säger Lennart Bäckman i Dragspelets vänner som tillsammans med ABF stått för kursen.

Gänget på ett 20-tal inskrivna har varit uppdelat i två grupper, hälften rena nybörjare och de andra med lite mer erfarenhet.

– Träffarna har genomförts en gång i veckan. De flesta är pensionärer och vi har alltid väldigt trevligt ihop, berättar Lennart Bäckman som är kursledare.

Kursledaren Lennart Bäckman i aktion.
Foto: Markus Jacobsson

Under onsdagen spelades det låtar från nybörjarnas repertoar. Det svängde till fint när deltagarna lät sina fingrar dansa över dragspelens tangenter.

Höstkurs

– Meningen är att vi ska köra en ny kurs under hösten, ungefär fem-sex gånger. Förhoppningsvis kan vi göra en uppvisning vid Dragspelets dag på Karlsholme i oktober.

Hur är återväxten bland de yngre?

– Tyvärr är den inget vidare. Det finns någon duktig, men annars är det mest äldre som spelar dragspel.

Dragspelets vänner har runt 150 medlemmar och kommer nu ta över sommarens dragspelsstämma i Mariestad under slutet av juli.

– Vi tar över arrangemanget efter Dragspelsklubben och har precis skickat in alla tillstånd. Det blir nog ett bra arrangemang, säger Lennart Bäckman.

Närmast på programmet för Dragspelets vänner är en dragspelsträff på församlingshemmet i Mariestad söndagen den 28 april.

– Det blir en träff för alla medlemmar och alla intresserade är välkomna att lyssna.

Till hösten är det dags igen, då startar en ny kursomgång.
Foto: Markus Jacobsson