Hoppa till huvudinnehållet

Jula fick inte hål på TIK

Publicerad:

Premiären ställdes in när Igelstorp drog sig ur serien, men under lördagen fick Julas damer äntligen inleda seriespelet.

Töreboda gästade Ullervads IP och att det var hemmalagets första match syntes inledningsvis.

– Vi var inte på tårna de första minuterna och det utnyttjade de med ett tidigt mål, säger Julas tränare Jonas Holmén efter 0–1-förlusten.

Efter den tidiga ledningen fick TIK:s defensiv verkligen bekänna färg.

– Efter första fem minuterna var det nästan Jula för hela slanten. Vi tvingades till en del byten under matchen som ryckte sönder det lite för oss, men de var det bättre laget, säger gästernas tränare Mikael Thorsell Gustafsson.

Men trots ett starkt tryck lyckades inte Jula spräcka målnollan.

– Jag är jättenöjd med hur vi spelade, men vi var inte tillräckligt kvalificerade i avslutslägena, säger Holmén och berömmer Carolina Holms match i mittbackslåset.

– I det stora hela är jag jättenöjd med tjejerna och Angelica Finnig i målet räddade oss i den här matchen. Även Lovisa Agné i försvaret gjorde en fantastisk match, säger Thorsell Gustafsson.

Mål, TIK: Ellen Lundin.

Artikeltaggar

FotbollJonas HolménJula BKMikael Thorsell GustavssonTöreboda IK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.