Försvunnen man hittad med drönare

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Polisen sökte på lördagskvällen efter en försvunnen person i Hova i Gullspångs kommun.

Det handlar om en äldre man född 1939. Han ska ha lämnat sin bostad i centrala Hova någon gång mellan klockan 13.00 och 15.30 på lördagen och han kan färdas på en silverfärgad trehjulig elmoped. Baktill på elmopeden finns en röd drickaback och en varselväst.

Mannen är 80 år gammal och har grått hår och skägg och är 170 centimeter lång.

Han är klädd i en grön eller rutig jacka.

– Vi håller på och letar efter honom i området, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region väst, strax före midnatt mot söndagen.

Söker ni med helikopter?

– Nej, flygförmågan är inte så bra i det här vädret. Vi får hoppas att det lättar lite grann så kanske vi kan åka upp. I första hand försöker vi lokalisera den där trehjulingen.

Men strax därefter uppger polisen att mannen hittats och tagits om hand av ambulanspersonal. En privatperson hjälpte polisen att lokalisera mannen med hjälp av drönare. Han ska ha hittats cirka 500 meter från bostaden.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.