Hoppa till huvudinnehållet

Återigen dags för drag vid kanalen

Publicerad:
Förra året var det välbesökt på dragspelsstämman i Hajstorp. Foto: Birthe Wetter

Melodierna har redan börjat klinga vid slussen i Hajstorp. Fredagen startar som vanligt med buskspel när det är dragspelsstämma men den kommande dagen är det scenprogram som väntar.

För sex år sedan hade dragsspelsstämman i Hajstorp premiär, och traditionen hålls vid liv.

– Om vädret tillåter, och det är några som spelar utmed kanalen, kan det hända att det blir dans på bron på fredagskvällen också, säger Birgitta Leijon som är en av arrangörerna.

De första dragspelarna brukar komma tidigt för att kunna vara med på fredagens buskspel men det är på lördagen som själva scenprogrammet hålls.

Konferencier och ledare för allsången, som inleder programmet, är återigen Torbjörn Forsell.

– Polkan går och Johan på Snippen är nog några solklara inslag på allspel, säger Martin Andersson som har koll på det musikaliska under stämman.

Vid sidan av Hajstorpsbon ska en hel del utomsocknes dragspelare vara med och spela.

– Det kommer folk från Närke, Karlstad och Vetlanda bland annat. Dragspelsnestorn Leffe Jonsson från Motala och Kenth Synnergren från Lidköping, som var väldigt i ropet på 1980-talet, är några av de som gästar, säger Martin Andersson.

Framåt slutet av kvällen ska även Bröderna Trück framträda.

Artikeltaggar

DragspelHajstorpMusikTorbjörn Forsell

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.