Hade 2,6 promille alkohol i blodet

Publicerad:
Törebodabon framförde en bil med 2,6 promille alkohol i blodet och ska ha kört vårdslöst. Foto: Johan Nilsson/TT

I oktober körde en Törebodabo i 30-årsåldern bil påverkad av både alkohol och droger. Det resulterade i en kollision på Industrigatan i Töreboda.

Nu riskerar han ett strängt straff efter att ha åtalats i tingsrätten.

Det var den 12 oktober som Törebodabon framförde en bil med 2,6 promille alkohol i blodet. En provtagning visade också att han hade droger som diazepam och kodein i kroppen.

Bilkörningen slutade illa.

Törebodabon ska ha mött en annan personbil, som tvingades väja för att undvika kollision. Därefter ska han ha kört rakt ut i en korsning, där det var stopplikt, och kolliderat med en annan personbil.

Grov vårdslöshet

Törebodabo är åtalad misstänkt för både grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Mannen är även misstänkt för olovlig körning, eftersom han saknade giltigt körkort, samt ringa narkotikabrott, eget bruk.

Flera vittnen är kallade till tingsrättsförhandlingen som ska vittna om att körningen var vårdslös.

Misshandel

Törebodabon är även misstänkt för misshandel samma dag. Han ska då ha slagit en kvinna i ansiktet på en adress i Töreboda. Kvinnan yrkar på skadestånd av Törebodabon med 5 600 kronor, plus ränta.

I polisförhör har den tilltalade hävdat att han varken kan erkänna eller förneka de brott han har åtalats för.

Artikeltaggar

ÅtalBrott & blåljusGrov vårdslöshet i trafikMisshandelrattfylleri dagsböterTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare