Överklagar domen om medhjälp till häleri

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En 22-årig Mariestadsbo har överklagat en tingsrättsdom där han dömts för medhjälp till häleri vid tre tillfällen
Foto: Karl Enn Henricsson
En Mariestadsbo har överklagat en tingsrättsdom där han dömts för medhjälp till häleri vid tre tillfällen. Han yrkar att Göta hovrätt ska ogilla åtalet eller åtminstone ge strafflindring.

22-åringen dömdes i tingsrätten under slutet av april för att ha förvarat gods i ett Mariestadsgarage i samband med den brottshärva som avslöjades av polisen.

Påföljden blev villkorlig dom med 50 dagsböter.

Mariestadsbon förnekade brott och enligt ett överklagande via hans advokat har tingsrätten gjort en felaktig bedömning.

Uppsåt

Det handlar om bestämmande om tidpunkterna för åtalspunkter, eller ens om 22-åringen fått kännedom om att de i gärningsbeskrivningen uppräknade föremålen har funnits i hans garage. Men även om han haft uppsåt till brott vid dessa tillfällen som ska ha skett mellan oktober 2018 och januari 2019.

I överklagandet menar advokaten att Mariestadsbon i varje fall dömts till en för allvarlig påföljd i förhållande de gärningar han dömts för.

Till hovrättsförhandlingen åberopas ljud- och bildfil från tingsrätten.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.