Hur värderar du priset?

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Tony Bustad och sambon Susanna Ulin är Årets företagare i Mariestad.
Foto: Michael Gustafsson
Tony Bustad som tillsammans med sambon Susanna Ulin har utsetts till Årets företagare i Mariestad av organisationen Företagarna.

– Det betyder väldigt mycket, vi är ödmjukt tacksamma. Vi har kämpat några år nu och det är kul att det uppmärksammats. Utmärkelsen Årets företagare är i mitt tycke dessutom det finaste priset!

Vad är receptet på framgång?

– Man måste vara noggrann i sina beräkningar; slarv finns det inte plats för. Du ska brinna för det du gör och det måste vara roligt.

Hur jobbar ni två tillsammans?

– Susanna arbetar mest med löner, bokföring och administration. Jag är väl lite mer operativ och är mycket ute i verksamheterna och träffar personal. Marknadsföringen har jag det mesta av ansvaret för också.

Ni har hotell Wictoria, X-baren, Metsäs konferensanläggning, DS Smiths personalmatsal och sjukhusrestaurangen. Vilket är mest tidskrävande?

– Det är väl hotellet och X-baren.

Var gick senaste semestern?

– Det var en skidvecka i Sälen för ett tag sedan.

Något orosmoln på en annars blå himmel?

– Det är väl utvecklingen av sjukhuset i så fall och planerade neddragningar där. Sju av tio som äter där är anställda på de olika avdelningarna och resten är patienter och besökande.

Din bästa hotellupplevelse någonsin?

– Ett all inclusive-hotell på Lanzarote för ett par år sedan. Där fanns allt man som gäst kunde önska sig.

Motiveringen

"Årets företagare kommer närmast från Göteborg där han jobbade som maskiningenjör.

För fem år sedan såg han sin chans att starta eget och flyttade med sin familj till Mariestad. Här sadlade han om till hotell- och restaurangverksamhet, en gammal ungdomsdröm. Idag har familjeföretaget vuxit och omfattar nu flera olika verksamheter som sysselsätter ett 20-tal anställda.

I framtiden vill han landa i sig själv med sin familj och medarbetarna samt förvalta de bolag han startat."

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.