Hoppa till huvudinnehållet

Blixtar och dunder när Jula vann

Publicerad:
Gustav Andersson gjorde 2–0 efter en dribblingsräd och tog nytta av det blöta gräset när det vankades målgest. Foto: Erik Wallskog

Avbrott för åska och ihärdigt regnande, ingenting kunde stoppa Jula.

Onsdagens match mot Väring blev en munsbit.

– En perfekt match på så sätt att alla fick spela och visa upp sig, säger tränaren Peder Hummerhielm efter 5–0-seger.

Varken spelare eller publik såg ut att uppskatta vädret överdrivet mycket när Jula på onsdagskvällen gästades av Väring. Regnet fullkomligt öste ner, men på den plaskblöta gräsmattan utnyttjade hemmalaget det snabba underlaget.

De blåklädda satte fart på bollen och tabelljumbon på andra sidan planen hade det svårt att hänga med. Medans de blåklädda låg på offensivt lyckades gästerna inte annat än att slå ifrån sig och efter knappa kvarten öppnades målskyttet.

Jimmy Arvidsson tryckte till utifrån efter en hörna och via en touch letade sig bollen in i nät.

– Vi försökte hålla ett högt bolltempo hela tiden med ett och två tillslag. Vi gynnades av att planen var bra och att det gick snabbt, säger Peder Hummerhielm.

Julatränaren Claes Hummerhielm (till höger) fick två gånger om se spelet brytas på grund av åska.
Julatränaren Claes Hummerhielm (till höger) fick två gånger om se spelet brytas på grund av åska. Foto: Erik Wallskog

Solomål

Hemmalagets press fortsatte efter ledningsmålet och med halvtimmen spelad blixtrade Gustav Andersson till. På egen hand gjorde han 2–0 efter att ha dribblat sig igenom ett väldigt passivt Väringsförsvar.

Matchens stora blixt kom annars fem minuter därefter då det brakade till rejält över spelarnas huvuden och domaren Burim Tabaku kunde inte annat än att blåsa av.

Vätan gjorde det inte direkt lättare för Väring att hänga med hemmalagets Henrik Ljungkvist.
Vätan gjorde det inte direkt lättare för Väring att hänga med hemmalagets Henrik Ljungkvist. Foto: Erik Wallskog

Avbrottet blev däremot inte långvarigt och när åskvädret verkade ha lagt sig klev lagen ut för att återuppta spelet. Men precis när domaren skulle blåsa i gång på nytt kom nästa blixt och det var bara att lämna planen igen.

– Vi sade till killarna under uppehållet att de var tvungna att höja sig. Man måste nästan skälla lite på dem så de inte slappnar av, säger Hummerhielm.

Åskavbrotten var dock inget som drabbade Jula nämnvärt utan hemmalaget fortsatte att trumma på. Efter en kort paus med sidbyte fyllde man på med ytterligare tre mål.

– I det stora hela var det stabilt och vi gjorde en hyfsad match. Vi gjorde det vi skulle, men ingenting överbra. Nu väntar två viktiga matcher mot Vinninga och IFK Mariestad.

Mål, Jula: Jimmy Arvidsson, Gustav Andersson, Joel Claesson, Simon Blomqvist, Ludvig Ljungkvist.

Underlaget gjorde det tacksamt att glidtackla.
Underlaget gjorde det tacksamt att glidtackla. Foto: Erik Wallskog

Artikeltaggar

FotbollJula BKPeder HummerhielmUllervads IP

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.