Tadros på turné med Samir och Viktor

Musik
PUBLICERAD:
Sebastian Tadros från Mariestad är på turné med Samir och Viktor.
Foto: Privat
Förra helgen hade Samir och Viktor premiär för sin långa sommarturné. På Gröna Lunds stora scen fanns även Sebastian Tadros från Mariestad.
– Allt började med att Samir och Viktor var och kollade på mig på Törebodafestivalen, säger han.

I somras spelade både Sebastian Tadros och Samir och Viktor på Törebodafestivalen. På två olika scener, men samma dag. Samir och Sebastian har gemensamma kompisar och är bekanta sedan tidigare, därför fanns “Bada nakna-duon” i publiken under Mariestadssonens spelning.

Ett par månader senare ringde Samir och ville ha med Tadros som dj på sommarturnén.

– Han sa att jag hade fått igång publiken på Törebodafestivalen mer än vad de fick. Det var kul att höra, säger Sebastian.

– Hade Piff och Puff varit tre personer så hade det varit vi. Vi har mycket energi och är målmedvetna alla tre. Man märker att de är professionella och har varit i branschen länge.

Först ut på scenen

I söndags hade gänget premiär på Gröna Lund. Innan kvällens huvudpersoner gjorde entré var det Sebastians uppgift att få igång publiken.

– Sedan kör jag deras låtar och medan de uppträder vloggar jag till Youtube och skjuter konfetti på publiken. Innan och efter konserterna filmar jag backstage. Många känner igen mig från Youtube; det är roligt.

I sommar väntar ytterligare 29 spelningar, bland annat på Lisebergs stora scen. Men enligt Tadros är det någonting speciellt med just Gröna Lund.

– Det är många svenska artisters mål att stå på den scenen, så jag var sjukt nervös innan.

Sebastian berättar att han redan har fått känna på livet som offentlig person. Efter spelningen på Gröna Lund ville han och några kompisar åka karuseller, men stötte på patrull:

– Det tog tio sekunder innan vi var omringade av så mycket folk att det kom fram en vakt som var tvungen att gå med oss för att vi inte skulle stoppa upp allt, säger han.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.