MP vill förstärka fritidshemmen

Politik
PUBLICERAD:

Miljöpartiet i Mariestad motionerar om förstärkning med personal på fritidshemmen och hänvisar till att kommunen har lägre personaltäthet på fritidshemmen jämfört med riksgenomsnittet. Dessutom konstaterar man att de stora årskullar av barn som fyllt förskolorna de senaste åren nu fortsätter till grundskolan och fritidshemmen, vilket leder till att personalstyrkan på förskolorna minskas.

Mats Karlsson
Foto: Charlotte Ferneman

– Då förskolegrupperna minskar riskerar vi att tappa välutbildade pedagoger. I stället för att de flyttar från kommunen kan de få anställning på fritidshemmen, säger Mats Karlsson (MP).

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.