Musikskolans elever visade upp sig

Teater
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Nils Granath, som spelar saxofon i tre år, hade klätt upp sig i hawaiiskjorta och glittrig hatt.
Foto: Jennie Hilli Sjöqvist
Elever i alla åldrar bjöd på instrumentspel och sång när musikskolan intog Mariestads teater på tisdagskvällen.

Under terminens sista elevkonsert visade barn, unga och vuxna (!) upp sina färdigheter, vissa för första gången. Nils Granath, 10, var en av de mest rutinerade med tre års saxofonlektioner i bagaget.

– Jag har alltid samma känsla innan konserterna, en liten klump i magen som går över så fort det är klart. Men det är roligt! konstaterade en nöjd musikant efteråt.

Charmeine Beckman var en av kvällens yngsta musikanter.
Foto: Jennie Hilli Sjöqvist

Kompisen Helmer Georgii uppträdde tillsammans med tre andra gitarrister och läraren Lennart Svensson. För Helmer, som bara tränat i ett par månader, var det första gången i rampljuset. Han var nervös innan och efteråt kunde han pusta ut på läktaren.

– Det är roligt att se på alla andra som är så bra.

Vuxenelev på valthorn

Hugo Werjestam sjöng Håkan Hellströms låt Valborg med stor inlevelse och Hellström-vibbar. Förutom Valborg framfördes flera andra kända melodier så som Super 8 av Little Jinder och Elvis klassiker Love me tender.

En annan musiker som premiärspelade på scenen var Maja Ohlsson, 35, som presenterades som "en av de allra nyaste eleverna, men inte yngsta". Därefter visade hon, tillsammans med valthornsläraren Sandra Sundblom, att det går utmärkt att lära sig ett nytt instrument även som vuxen. Tillsammans bjöd de på Nu grönskar det.

Maja Ohlsson (till höger) spelade Nu grönskar det tillsammans med sin valthornslärare Sandra Sundblom.
Foto: Jennie Hilli Sjöqvist
Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.