Mannen har försatts på fri fot efter förhör

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
(UPPDATERAD) Den man som greps efter att en kvinna hade hittats död i en villa i Tibro har försatts på fri fot. “Han har i förhör gett sin förklaring, den tillsammans med vad som framkommit i den tekniska undersökningen gjorde att det inte fanns skäl att anhålla honom” uppger polisen Magnus Karlsson.

Det var vid niotiden på onsdagen som polisen fick larm om en död kvinna i 70-årsåldern i en villa i Tibro.

– Vi fick larmet från ambulanspersonalen som hade kallats dit, vi gick på deras uppgifter, säger Magnus Karlsson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde.

– När första patrullen kom till platsen delade de ambulanspersonalens uppfattning om att det kunde ha begåtts ett brott där.

Mannen släppt

På platsen kunde man gripa en man, närstående till kvinnan. Han fördes kort senare till polishuset i Skövde. Han förhördes av polis på onsdagseftermiddagen. Efteråt kunde Magnus Karlsson konstatera att mannen har försatts på fri fot.

– Den tekniska undersökningen på platsen är klar, med ledning av den och vad mannen sade i förhör, ansåg åklagaren att det inte fanns skäl att anhålla honom. Han försattes därför på fri fot.

– Han har gett en förklaring till det som hänt, men jag vill inte närmare gå in på vad han har sagt till oss i förhör.

Brottsmisstanken mot honom kvarstår visserligen, men enligt Karlsson är det lågt ställda misstankar.

Avvaktar obduktion

– Nu avvaktar vi obduktionen av kvinnan, den genomförs förmodligen i nästa vecka. Där hoppas vi få ett svar om dödsorsaken.

Därmed gör polisen inga fler åtgärder i utredningen i nuläget.

– Nej, vi kommer bara att sammanställa de förhör av grannar och andra som gjorts i utredningen och sedan avvaktar vi obduktionen.

De exakta skälen till varför man inledde en förundersökning gällande mord alternativt dråp vill Karlsson inte avslöja.

– Men vi kunde utifrån vissa omständigheter initialt inte utesluta brott.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.