Blåsorkestern drog igång våryran

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Syskonen Joar och Elvira Kjällström hjälptes åt att tanka.
Foto: Charlotte Ferneman
Lördagens “Våryra på stan” inleddes med blåsorkestern och drill på förmiddagen. Trots det ostadiga vädret hade ett gäng tagit sig till torget för att lyssna.

För tredje året anordnar Lions en aktivitetsdag med fokus på barn. På torget finns allt från fiskdamm till ansiktsmålning, teckningstävling, lotterier och “speed-shooting” med Lockerud, där målet är att få bollen att komma upp i så hög hastighet som möjligt.

– Dagen är riktad till barn, men även en del företag finns på plats. Vi delar ut ballonger och glass till barnen och Knaster och Knas ska uppträda, säger Kenth Widman från Lions.

I Stadsparken arrangeras ponnyridning och i hörnet av torget testade syskonen Joar och Elvira Kjällström från Göteborg var sin så kallad “sparkbil”. Joar visade sin lillasyster hur man gör för att tanka sparkbilen vid den lilla macken, innan de tröttnade och gav sig av till nästa aktivitet tillsammans med pappa och farmor.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.