Meya saktade inte i backarna

Cykling
PUBLICERAD:
Mariestadcyklistens Meya Millved cyklade snabbt i Faluns backar.
Foto: Privat
Den gångna helgen var det stor MTB-aktivitet på Lugnet uppe i Falun. På lördagen kördes den tredje deltävlingen i Swecup. Mariestadcyklisten representerades av Meya Millved, som tog en imponerande andra plats i klassen F10-12.

Banan som kördes är byggd för att framöver köras som en världscuptävling.

Spåret bjöd på många höjdmeter och en hel del tekniska partier som skulle bemästras. Ungdomsklasserna körde en något förkortad bana, men även här var backarna många.

I klassen F13-14 körde Molly Millved in på en fin sjätte plats.

Hugo Lennartsson i P15-16 körde åter igen bra och blev tolva.

I H30 kom regnet i kapp åkarna, så förutom alla höjdmeter blev banan riktigt hal. Johannes Millved åkte där in på en åttonde plats.

På söndagen hade solen kommit åter. Nu skulle det köras långlopp där den tredje deltävlingen i Mitsubishi MTB-challenge stod på menyn.

Mariestadcyklisten hade Edvard Larsson till start. Larsson åkte riktigt fort och kom in på en fjärde plats i H30. Samma placering fick Jyrki Terho i klassen H50.

Edvard Larsson strålade i solskenet. Larsson var inte långt ifrån prispallen i söndagens långlopp.
Foto: Privat
Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.