Världsklass i cirkusladan

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Jesper och Belinda Nikolajeff förbereder inför föreställningar i sin lada.
Foto: Charlotte Ferneman
Spännande. Akrobatik, trapetskonster och knivkastning utlovas när paret Nikolajeff bjuder in till föreställningar på Ekenäs gård.
– I år slår vi på stort och har många fler artister än tidigare, säger Jesper Nikolajeff.

För tredje året i rad förvandlar Mariestadsfödda Jesper Nikolajeff och frun Belinda Nikolajeff sin tomt till en skådeplats för cirkusartister. I den gamla ladan på gården får publiken se allt från jonglörer till akrobater och trapetsartister. Paret är själva cirkusartister och har under flera år turnerat med bland annat Cirkus cirkör. I sommar bjuder de in sina kollegor till sitt hem vid Vänern, norr om Mariestad.

Mellan 20 och 27 juli spelas sex föreställningar där paret själva medverkar tillsammans med David Eriksson (jonglör), Lisa Angberg (handstående), Clara Jönsson (påle), Esmeralda och Mira (trapetsduo) samt akrobaten Fabian Nikolajeff.

– Det är många kollegor som har bett om att få vara med och uppleva de här sommardagarna vid Vänerns strand, säger Jesper.

Veckan innan föreställningarna finns flera av artisterna på plats och håller ett cirkusläger för barn och unga.

Ladan rymmer 220 personer och ligger på Ekenäs gård, nära Torsöbron.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.