• idag
  16 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  20 juli
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Allsång, festival och fest

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Förra årets allsångssuccé är tillbaka.
Foto: Birthe Wetter
Älskar du livemusik eller letar du efter ett dansgolv med dj? Underhållning i alla dess former förgyller Mariestad under sommaren.

Förra året var det premiär för allsångskvällar på Karlsholmes utomhusscen och i år är konceptet tillbaka med fyra allsångstisdagar i juli och augusti. Den lokala profilen Torbjörn Forsell håller i taktpinnen när besökare och Mariestadsbor samlas för sommarkvällar i musikens tecken.

– Varje gång ska det vara något roligt, något lättillgängligt och något smalare. Vi har otroligt många lokala förmågor här så vi gräver där vi står, säger Maria Johansson från Tillväxt Mariestad som arrangerar kvällarna tillsammans med Folkparksföreningen.

På samma holme invigs Mariestads sommarfestival den första augusti, ett tre dagar långt evenemang som anordnas för första gången. Martin Stenmarck, Andreas Lundstedt, Kevin Walker och Rydell och Quick är några av huvudakterna. För de som diggar AC/DC, Tomas Ledin och David Bowie kommer tre tributeband att spela låtar från deras repertoarer.

Musikunderhållning i lugnare form går det att ta del av på Vandrarhemmets innergård i hamnen. Där spelar lokala band på torsdagar och vissa lördagar.

Festligt

För den partysugna finns det flera sommarklubbar att välja bland i centrala Mariestad. På Karlsholme, med vacker utsikt över Vänern, huserar nattklubben H2O som i sommar har loungehäng på terrassen med dj på onsdagar och lördagar.

Bakgår´n i Gamla stan kör nattklubb fredagar och lördagar. På innergården varvas disco med trubadurer och lokala band.

Även Sand arrangerar sommarklubb med dj varje lördag. De gästas dessutom av trubadurer samt en artist varje månad.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.