Svängig fest firar tio år

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Stora folkparksdansen lockar tusentals besökare varje sommar.
Foto: Jan Fleischmann
Dans på stan är tillbaka, och så även åtta band. När Stora folkparksdansen intar Karlsholme för tionde året i rad är förväntningarna höga hos såväl arrangörer som besökare.

Arrangörerna räknar med 3 000 besökare, en siffra som har varit stabil de senaste åren. Med band som Streaplers, Sannex, Flamingokvintetten, Blender och Casanovas på scenen lockar danskvällarna långväga besökare.

– Det brukar vara Streaplers och Flamingo som drar mest. Det är nostalgi, säger Bosse Liljenor från Stora folksparksdansen.

Förutom tidigare nämnda gästar även Skåningarna, Expanders och Donnez.

Varför återkommer ni till Mariestad år efter år?

– Eftersom det finns två dansbanor har det varit en bra folkpark att vara i. Det är bra logistik med många hotell i samhället. Ingen annan park här i västra delen har de resurserna.

Tillbaka på torget

Efter ett års uppehåll gör “Dans på stan” comeback. På lördagen spelar några av helgens gästande band på torget, ett populärt jippo som brukar locka många danssugna till scenen. Henrik Sethsson från Casanovas, uppvuxen i Mariestad och numera bosatt i Bromma, var med och startade upp evenemanget för många år sedan.

– När det inte blev någonting förra året märkte både jag och mina kollegor i branschen att det var väldigt saknat.

Vad bjuder Casanovas på i år?

– På kvällen kör vi som vanligt non-stop med Blender. Det är superkul eftersom vi har spelat in låtar ihop och spelar väldigt mycket tillsammans runt om i Sverige. Vi har lärt känna varandra och träffas privat ibland också, så det känns lite familjärt.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.