Första kullen gymnasieingenjörer i Mariestad

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Fem killar blev de första eleverna som blev gymnasieingenjörer i Mariestad.
De färska gymnasieingenjörerna Albin Cupan, Olle Nielsen, Samuel Schmid, Martin Delsmyr och Johan Gustafsson vid måndagens avslutning tillsammans med programansvariga Christina Bring.
Foto: Charlotte Ferneman

Under tisdagen var det avslutning för Teknikcollege-eleverna vid Vadsbogymnasiet. Cirka 25 teknikstudenter fick sina diplom, liksom de fem elever som blev de första gymnasieingenjörerna som utbildats i Mariestad. Martin Delsmyr, Albin Cupan, Samuel Schmid, Olle Nielsen och Johan Gustafsson var eleverna som fick sina examensbevis.

Till kommande läsårs utbildning till gymnasieingenjör (åtta platser) har tio elever sökt.

Under ceremonin vid residenset deltog bland andra rektorer, företag och anhöriga.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.