Här är semestern redan i hamn

Nyheter
PUBLICERAD:
Har du en dag över på semestern i Mariestad?
Inga problem! I hamnen finns det massor att göra.
– Sommartid är den vår pärla, säger turismutvecklare Anna Söderman.

De senaste åren har kommunen och privata aktörer satsat mycket på att snygga till och skapa liv och rörelse i hamnen. Numera finns det mycket att göra och titta på. Att semestra på hemmaplan är inga problem.

På kartan och bilderna på har vi tagit med en del av allt som finns att göra i hamnområdet. Lägg till det upprustade Karlsholmeområdet , som ligger i hamnens östra del, så blir utbudet ännu större.

För de som vill äta, dricka eller bara ta en fika finns det gott om ställen i den södra delen av hamnen. I de rödmålade bodarna går det också att köpa bland annat mat, fika och glass.

– Vi har gästhamnen mitt i centrum. Det är inte vanligt. Här finns ju närhet till det mesta som behövs; faciliteter, shopping, matställen, kulturutbud och naturen, säger Anna Söderman.

Ställplatser

Hamnen är även populär för alla de som kommer till Mariestad i husbil. Det finns gott om ställplatser mellan den östra och västra delen av området.

Den som vill ha aktiviteter behöver inte gå sysslolös. Sedan några år finns det äventyrsgolf och den går även att spela beachvolleyboll på någon av planerna.

Det finns två utegym i området. Det senaste, som ligger vid västra entrén vid Karlsholme, blev klart i höstas. Det andra ligger vid beachvolleyplanerna.

Ett stenkast därifrån går det att spela padeltennis. Planen byggdes under vintern och invigdes i våras. Racketsporten sprids snabbt i länder och flera banor har byggt den senaste tiden.

Strosa

För de som vill ta det lite lugnare går det att strosa omkring och kika på folk eller på de båtar som ligger vid bryggorna. I höstas rustades piren som skyddar den östra hamnen upp. Den har blivit ett promenadstråk, liksom piren som går med den västra hamnen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.