• idag
  10 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 apr
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Fem tips runt Töreboda

Nyheter
PUBLICERAD:
Att ta en cykeltur längs kanalbanken är ett populärt sommarnöje. Cykeluthyrning finns på flera platser längs Göta kanal.
Foto: Jenny Allvin
I och runt Töreboda finns något för de flesta smaker. Det gäller bara att välja vad man vill göra.

Besök Göta kanal

Upplev Göta kanal från båten, cykeln eller via en skön vandring längs kanalbanken. I Töreboda kommun finns många finns gästhamnar att stanna till i för en matpaus, njuta av en fika eller svalka sig med en glass. Vill du stanna längre går det fint att övernatta på vandrarhem eller i en mysig stuga. Se båtarna slussa i Hajstorp, njut av solnedgången i Jonsboda är ett par tips längs vår vackra kanal. Eller slå dig ner där det passar, du kanske har packat picknickkorgen. Du vet väl om att i Töreboda kan du åka med Sveriges minsta färja, Lina? Färjan dras för hand och korsar Göta kanal på tvären.

För golfaren

Gör ett besök på Töreboda GK, här hittar du en naturskön bana precis vid Månsarudssjön. Ta med dig vännerna på en runda och njut av vacker natur. Vill du prova på golf så prata med personalen på klubben.

Banan är känd för sitt vackra läge med utsikt över Månsarudssjön. Karaktären på banan skiftar mellan park, skog och närhet till sjö. Tio av hålen har nära kontakt med vattnet.

Tionde hålet på Töreboda Golfklubb har klassats som ett av de 500 bästa hålen i världen.

Är du bara hungrig så finns dagens rätt på golfrestaurangen. Vill du stanna längre finns ställplatser, rum och stugor precis vid golfbanan.

Motion i skog och mark

Om du letar efter en sträcka för en skön löprunda eller en härlig skogspromenad är motionsspåren i Moskogen och i Slätte två utmärkta alternativ att välja mellan - eller varför inte testa båda två! Här kan du fylla på med energi i vacker natur. I Slätte finns en grillplats och möjligheten till ett dopp i sjön om man så önskar.

Hembygd och Antikt på Kungsgatan

Besök Töreboda Björkängs hembygdsmuseum på Kungsgatan i Töreboda. I den röda magasinsbyggnaden finns tre våningar att upptäcka och du kan beskåda historiska föremål med anknytning till Töreboda. Granne med magasinet finns en antikhandel. På Kungsgatan finns flera matställen med smaker från olika delar av världen.

Bad en varm sommardag

Runt om i Töreboda finns många möjligheter till ett svalkande bad. Sjön Viken bjuder på många fina badvikar, exempelvis den lilla badplatsen vid Beateberg. Åsens badplats vid Viken lämpar sig särskilt bra för barnfamiljer, med långgrund strand och fin sandbotten.

Korssjön är också den en mindre och mycket omtyckt badplats nära Älgarås.

I Töreboda finns poolbad på campingen; här trivs både besökare och ortsbor.

Korssjön är en liten men omtyckt badplats i närheten av Älgarås.
Foto: Jan Fleischmann
Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.