Millved trea i Borlänge

Cykling
PUBLICERAD:
Meya Millved (till höger) trea på pallen tillsammans med Filippa Åberg Borås CA etta och Tilde Elofsson Mjölby CK tvåa.
Foto: PRIVAT
Den gångna helgen var några från Mariestadcyklisten i Dalarna.
Anledningen var MTV-tävlingen Borlänge tour som kördes i dagarna tre.

Första etappen var förlagd till centrum i Borlänge. Det var en prolog och åkarna startade en och en med 30 sekunders mellanrum, med blandat underlag på asfalt, gräspartier och några trappor. Etapp två och tre kördes på mer klassisk mark ute i skogen.

Mariestadstjejen Meya Millved körde återigen jämt och bra och slutade i totalen på en tredjeplats i klassen F10-12. Det efter att ha placerat sig som tvåa på de två första etapperna och fyra på den sista.

Molly Millved slutade på en niondeplats i klassen F13-14. I pojkar 15-16 körde Hugo Bremer och Hugo Lennartsson till sig en 35:e respektive 18-plats i totalen.

I H30 hade klubben Fredrik Funk och Johannes Millved till start. Fredrik slutade på en femteplats och Johannes på 14. Bröderna Edvin och Ludvig Funk körde under både lördagen och söndagen två race i nybörjarklassen och kämpade på.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.