Rekonstruktionen av nedbrunnen kyrka

Nyheter
PUBLICERAD:
Rekonstruktionen växer fram.
I Södra Råda fanns fram till november 2001 en av Sveriges bäst bevarade medeltida timmerkyrkor.

Den var invändigt täckt med målningar utförda på 1300 och 1400-talet. Det var en unik och ovärderlig del i vårt och hela Europas kulturella arv. I en anlagd brand november 2001 brann kyrkan ned till grunden. Den gamla kyrkan går inte att återskapa. Men nu återskapar timmermän ett spännande och intressant besöksmål.

Idag byggs en rekonstruktion av den medeltida timrade kyrkan i Södra Råda. Tillvägagångssättet är detsamma som när kyrkan en gång byggdes för nästan sjuhundra år sedan. Det har gett timmermännen ny kunskap om medeltida byggteknik.

Följ rekonstruktionsarbetet på plats och lär dig mer om den medeltida byggnadstekniken som används vid kyrkplatsen.

Under juni, juli och augusti finns i regel guide varje helg mellan 10-17.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.