Nu är det sommarlov på Torsö

Nyheter
PUBLICERAD:
Med elever från årskurs sex i täten som fanbärare, tågade Torsö Skärgårdsskola till kyrkan för skolavslutning.
Foto: Johanna Drath
När rektor Helena Ekström deklarerade sommarlov för Torsös elever var det med ett visst vemod. De fyra eleverna som lämnar skolans årskurs sex är nämligen första gänget som har gått både låg- och mellanstadiet på Skärgårdsskolan.

– Vi är många som kommer att sakna er. Ni har varit viktiga förebilder för de yngre, sa Helena Ekström, när sexorna avtackades under skolans avslutningsceremoni i Torsö kyrka under fredagsmorgonen.

Den lilla skolan på ön har visserligen få elever, men till skolavslutningen var det god uppslutning. Från församlingshemmet tågade skolans elever och lärare i samlad trupp med sexorna som fanbärare i täten.

Nya versioner

Eleverna stämde snart upp i den klassiska “Sången om sommaren” följt av psalmen “Den blomstertid nu kommer”. Så småningom bjöds det också på sommarlovs-versioner av bland andra Samir och Viktors “Groupie” och Ted Gärdestads “Fånga en ängel”.

Med nya versioner av bland annat Samir och Viktors “Groupie” avslutade eleverna på Torsö sitt läsår.
Foto: Johanna Drath

– Alla sånger som vi har sjungit här i dag har handlat om saker som vi längtar efter. Textraden “vi får årets längsta rast” eller “jag ska bara lata mig”, tycker jag låter bra en dag som denna, sa Helena Ekström.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.