Stånk och pust i Gullspång

Motion och hälsa
PUBLICERAD:
Gunilla Quint bättrar på formen i barren.
Kan ett utegym locka sommarlediga? Ja, varför inte.

– Välkommen till Kulogymmet, sommarens nyhet i Gullspång!

Så hälsar Gullspångs tennisklubb, som planerat och med hjälp av offentliga och egna medel, och med oräkneliga ideella arbetstimmar, anlagt ett utomhusgym i samhället.

Det ligger idylliskt vid en äppellund i anslutning till tennisbanorna. Gymmet är ett nav i anslutning till strövstigar, cykelstråk och dressinbanan. Målgruppen är bred men särskilt träningsovana ses som en viktig målgrupp. Här ska man inspireras till spontan träning vid sin promenad, löparrunda eller cykeltur.

Här kan man utöva och uppleva funktionell träning och rörelseglädje för hela kroppen och förhoppningsvis utmana olika kvaliteter som kondition, styrka, balans, rörlighet och uthållighet. Gymmet bjuder på balansstock, benböj, rak och sned situp, ryggresning, bröstpress, axelpress, latsdrag, barr dips, hävstänger/chinsräcke, trädäck, stolpe för uppfästning av redskap och träningsrep. Tennisklubben har förhoppningen är att fortsätta utveckla Kulogymmets utbud och att det blir en del i ett framtida rekreationsområde i och kring Dressinparken och centrala Gullspång i anslutning till Gullspångsälven, Stenkulleberget med gång- löpare och cykelleder. Gymmet riktar sig till personer över 14 år med en längd på minst 140 cm. Kom ihåg - träningen sker på egen risk.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.