Uddlöst Jula föll mot Sil

Publicerad:
Henrik Ljungkvist kunde inte skapa lika mycket farligheter på anfallspositionen som han annars brukar göra från yttermittfältet. Foto: Erik Wallskog

Trots spel med en man mer i över en halvlek lyckades Julas herrar inte få hål på Sil.

Gästerna från Götene hade full koll på händelserna och vann med 2–0.

– Vi skapade inga farligheter överhuvudtaget, säger en besviken Henrik Ljungkvist.

Jula har halkat efter i den absoluta toppstriden i division fem. Lördagens möte hemma mot Sil slutade i förlust och därmed har Ullervadslaget fyra raka matcher utan seger.

– Det var jättedåligt. Vi skapade ingenting framåt och det känns som killarna helt är utan självförtroende. Vi får nog ta ett snack och se vad vi ska hitta på. Många gånger hjälper det att prata igenom det och alla får säga vad de tänker, säger tränaren Peder Hummerhielm.

Sils Johan Granat fick direkt rött kort efter en tackling på Henrik Ljungkvist.
Sils Johan Granat fick direkt rött kort efter en tackling på Henrik Ljungkvist. Foto: Erik Wallskog

Frispark i stolpen

Hemmalaget hade det makalöst svårt att skapa oreda i det välstrukturerade Silförsvaret. Rickard Eriksson prickade stolpen med en frispark och Jimmy Arvidsson testade från distans, men farligare än så var aldrig Jula i den första halvleken. I stället tog gästerna ledningen efter knappa halvtimmen då ett överlångt inlägg nickades i mål bakom Henrik Björk.

Den annars chansfattiga första halvlekens stora händelse var när Sils Johan Granat fick syna det röda kortet efter en hård satsning mot Henrik Ljungkvist.

– Jag tycker vi rullade runt bollen bra i slutet av första halvlek och i halvtid sade vi att vi skulle fortsätta med det. Men det blev inte så mycket av det, säger Ljungkvist.

Nej, efter pausen skapade Jula om möjligt ännu mindre. Ljungkvist, som agerade anfallsspets i avstängde Joel Claessons frånvaro, testade Simon Lingman i bortamålet vid ett tillfälle, men den sistnämnde stod för en bra parad.

– Det är kul men svårt att spela anfallare. Det är inte min vanliga position och de hade två resliga mittbackar, så det blev mycket kamp, säger Ljungkvist och fortsätter:

– Vi blev lättlästa och långbollarna i slutet kunde de nicka bort ganska enkelt.

Henrik Ljungkvist var en av få som sprang mycket i sommarvärmen.
Henrik Ljungkvist var en av få som sprang mycket i sommarvärmen. Foto: Erik Wallskog

“Väldigt tunt”

Jula flyttade upp laget i slutskedet för att försöka pressa fram en kvittering, men i stället för 1–1 kom spiken i kistan och 2–0 på en omställning.

– Vi hade jättemycket felpass och gjorde det för omständligt för oss, det blev ingen fart i det vi gjorde, säger Hummerhielm.

Finns det något positivt att ta med sig?

– I dag var det inte mycket. Det var väldigt tunt på positiva bitar.

Mittbacken Ludvig Ljungkvist var kapten i skadade Kristoffer Bloms frånvaro.
Mittbacken Ludvig Ljungkvist var kapten i skadade Kristoffer Bloms frånvaro. Foto: Erik Wallskog

Artikeltaggar

FotbollHenrik LjungqvistJula BKPeder HummerhielmUllervads IP

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare