Pojke föll ur karusell på Skara Sommarland

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En pojke skadades på tisdagen när han föll ur en åkattraktion på Skara Sommarland.
Foto: Daniel Strandroth
En pojke föll ur en åkattraktion på Skara Sommarland under tisdagen. Karusellen hade precis startat när operatören hörde ett skrik.
– Då stängde operatören av den direkt, säger vd:n Janne Nilsson.

Skaraborgs läns tidning var först att rapportera om olyckan. Hur det gick till när pojken föll ur var på tisdagskvällen inte klarlagt. Attraktionen, som heter Rodeo, kommer att vara avstängd fram till att utredningen kring olyckan är klar.

– För tillfället fokuserar vi på de inblandade och ser till att de mår så bra de kan, säger Janne Nilsson.

Sommarlandets sjukvårdare tog hand om pojken på plats. Han uppges ha varit kontaktbar men i övrigt är det oklart vilka skador han har fått.

– Han har fått ordentliga skrubbsår, mer än så vet jag inte, säger Janne Nilsson.

Pojken åkte sedan in till sjukhuset i Skövde för kontroll.

– Säkerhet är extremt viktigt för oss. Vi tar den här olyckan på största allvar och ska se över rutinerna runt hur det här kunde hända. Det är ofta flera samverkande saker som gör att sådant här kan hända och det är det vi vill reda ut, säger Janne Nilsson.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.