• idag
  30 mars
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  31 mars
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  2 apr
  • Vind
   9 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Andrei Popa tog medalj på Ullevi

Friidrott
PUBLICERAD:
Mariestads AIF och CSS Resita samlades på Ullevi för en gruppbild. Från vänster: Ianc Horia, Dumitru Irinel, Alexandra Boca, Siliva Popa, Larisa Ferent, Cristian Roiban, Andrei Popa, Octavian Barsanu och Sigge Lindell.
Mariestads AIF var i helgen på Världsungdomsspelen i Göteborg tillsammans med den rumänska kompisföreningen CSS Resita.
Tre Maifare åkte till Ullevi och bäst gick det för Andrei Popa som tog guld i höjdhopp för pojkar 13 år.

Världsungdomsspelen har vuxit explosionsartat från 1 800 starter debutåret 1996 till 8 600 i år, 2019. I årets tävling hade Mariestads AIF tre tävlande med, men även fyra aktiva från den rumänska kompisföreningen CSS Resita som besökte Maif dagarna innan tävlingen.

I bästa tänkbara väder mellan fredag och söndag presterade de aktiva från Mariestad och Rumänien flera personliga rekord. De som stack ut extra var Maif:s Andrei Popa som vann guld i höjdhopp för pojkar 13 år och Resitas Cristian Roiban som vann guld 100 meter för pojkar 19 år.

Popa nära ny medalj

Fredagens höjdhopp var Andrei Popas första gren och han hade bara en rivning på vägen fram till höjden 1,70 och var redan då klar segrare. Som kronan på verket klarade han även nya personliga rekordhöjden 1,73m i tredje försöket.

Under fredagen gjorde även Maif:s Sigge Lindell sin första start i längdhopp. Med ett godkänt hopp på 5,49 meter landade Lindell på plats 31 av 43 startande.

På lördagen gjorde Maif:s Silvia Popa sin första start på 100 meter. Det personliga rekordet på 13,34 räckte till en 30-plats bland 72 startande. Sigge Lindell hoppade samma dag höjdhopp och ett nytt personligt rekord på 1,70 slutade i 14-plats bland 19 startande.

På söndagen blev Silvia Popa 17 tjej bland 22 på 100 meter häck och Sigge Eklund tog plats 17 bland de 19 startande i tresteg.

Sist ut på söndagen var Andrei Popa i längdhoppet. Efter en riktig rysare med långa hopplängder från flera deltagare fick Popa på ett monsterhopp på 5,92 meter och slutade nio centimeter utanför prispallen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.