25 000 kronor till Speedartdesign

Nyheter
PUBLICERAD:
Claes Pettersson och Swedbanks biträdande kontorschef Liselott Wendt.
Den 7-8 september anordnas Speedartdesign i Mariestad. En av årets nyheter är iskonst.

Nyligen mottog Speedartdesign ett bidrag på 25 000 kronor från Sparbanksstiftelsen Alfa/Swedbank. Pengarna ska användas för att välkomna “Lenn art ice event“ till Mariestad där han kommer att visa iskonst på hamnplan vid gästhamnen.

Under lördagen kommer han att att såga ut en två meter lång bil i Hot Rod-stil ur ett isblock.

– Det blir minnesvärt och effektfullt och lämnar bestående intryck hos betraktaren, speciellt om man får följa konstnärens arbete på nära håll och se isskulpturen växa fram, säger evenemangsgeneral Claes Pettersson i ett pressmeddelande.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.