Medaljhäng och vurpor på USM

Motocross
PUBLICERAD:
Victor Andersson hade inte turen på sin sida i Varbergs USM-tävling.
Bröderna Victor och Sebastian Andersson var under helgen och deltog i ungdoms-SM i motorcross.
Tävlingen kördes i Varberg och var den fjärde av fem deltävlingar.

För 18-årige Sebastian blev tävlingen framgångsrik. Inför helgen låg Fägre MK-föraren på en tredjeplacering med 17 poäng upp till silverplats, men det avståndet minskades rejält.

Även om han i totalen halkade ner till en fjärdeplats, via placeringarna sjua och nia i Varberg, knappade Sebastian in elva poäng på tvåan i sammandraget. Det gör att han inför den sista deltävlingen är sex poäng från andraplatsen.

– Sebastian har gjort en mycket bra SM-serie och har tagit poäng i samtliga heat. Han har verkligen utvecklats detta år, säger pappa och mentorn, Roger Andersson.

Dubbla vurpor

För lillebror Victors del blev det inte lika lyckat på västkusten. Efter ett bra kval och säkrad finalplats grinade oturen 13-åringen i ansiktet.

I första finalheatet låg Victor sjua, men efter en vådlig luftfärd gick han omkull. Som tur var blev Fägre MK:aren “bara” lite blåslagen, reste sig upp och körde i mål som nummer 23.

I det andra finalheatet kom nästa vurpa. Efter ett antal varv och en bra placering krokade Victor ihop med en annan förare och båda trillade.

– Victors kopplingshandtag gick av och han fick köra i mål utan koppling på plats 29. Det gör att han nu ligger på 17-plats i totalen, säger Roger Andersson.

Sista deltävling i ungdoms-SM går i värmländska Kil i september.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.