Polisen: “Vi vill gärna få in tips om den här händelsen”

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En man född tidigt 1940-tal blev i måndags brutalt påkörd när han cyklade. Händelsen inträffade när han var på väg hem från mataffären i Lockerud vid lunchtid.
– Det handlar om två tonårskillar som körde på mannen så att han slog sig ganska illa, vi är angelägna om att få in tips om det här, säger kommissarie Gunnar Åreng vid Mariestadspolisen.

När mannen tillsammans med sin fru cyklade från matbutiken Netto på Mariegärdes väg vid lunchtid i måndags, kom två tonårspojkar ikapp paret längs cykelvägen.

– Det var två killar med bakåtvänd keps som kom cyklande på damcyklar. De började skrika glåpord och bete sig illa, säger kommissarie Gunnar Åreng.

När paret skiljdes åt cyklade de båda tonåringarna snart ikapp mannen.

– De körde bokstavligen över honom så att han ramlade av cykeln och in i en buske. Han slog sig ganska illa. Vi är oerhört tacksamma om vi får in mer information om den här händelsen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.