Diggilooturnén är i gång - snart är de här

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Diggiloo-gänget laddar upp inför årets konserter.
Foto: Kristofer Sandberg
Den 3 juli drog Diggilooturnén igång med dunder och brak och fyra shower är redan gjorda. För första gången är Johanna Beijbom med och bjuder på bland annat kör, dans och några soloinslag. Den 10 augusti kommer showen till Tibro och för Skövdebaserade Johanna känns det lite extra. (OBS! I papperstidningen blev det fel datum!)

Diggilooturnén är för många ett givet inslag i semestertider. På Diggiloos hemsida utlovas “en show utöver det vanliga med extra allt” vilket är mycket möjligt när man tittar på de medverkande. Jessica Andersson är tillbaka, likaså Magnus Carlsson och tillsammans med namn som David Lindgren, Mariette, John Lundvik och Thomas Pettersson kan det bli en kväll att minnas.

Med för första gången är Johanna Beijbom som tillsammans med Lisa Stadell kommer stå för kör, dans och även några soloinslag. Johanna är född och uppvuxen i Skövde där hon bor tillsammans med sambon Christoffer.

Johanna har sedan tonåren arbetat med musik och hennes sångkarriär tog fart efter att hon körade bakom Loreen i Eurovision i Baku 2012. Sedan dess har hon körat för flera vinnande låtar i skandinaviska och europeiska melodifestivaler och ESC-bidrag. Johanna tävlade själv som artist i den danska Melodifestivalen 2017 och hamnade då på en hedrande tredje plats. Hon har också tävlat själv och medverkat i flertalet shower, bland annat med artisten Jessica Andersson.

Hur känns det att vara i gång?

– Äntligen! Vi har ju haft månader och veckor nu det senaste med repetitioner och stenhård träning. Det känns otroligt roligt att vara igång.

Johanna berättar att hela gänget, inklusive produktionen var väldigt nöjda med premiären.

– När det blir dags för premiär och man har en stor publik som ser en så skärper man till sig och ger sig en extra spark i baken. Alla var helt lyriska efter premiären.

Den fjärde showen var i söndags och nu är det några dagars ledighet innan nästa framträdande. För att ladda om har Johanna åkt hem till sina rötter.

Hur gör du för att samla energi?

– Jag har faktiskt åkt hem till mina föräldrars hästgård och bara stängt av allt. Det är viktigt för mig att få vara ute på landet där det är lite lugnare och ladda batterierna.

Att välja ut det roligaste från showen är inte det lättaste.

– Det är en så stor blandning av musik och stilar i showen vilket gör det svårt att välja bara en sak. Jag har ju en förkärlek till rock och vi gör ett Queen-medley och jag gör ett rock’n roll-nummer med Brolle vilket jag tycker är jättekul.

Det här är inte den första show som Johanna Beijbom medverkat i men det är en av de största.

– Vi har många proffsiga koreografer och vi lägger mycket tid på att allt ska bli bra. Vi sitter i flera dagar till exempel och sätter stämmor. Jag känner mig väldigt trygg i sammanhanget

Den 10 augusti stannar turnén i Västra Götaland och i år är det Tibro som håller i folkfesten.

Känns det annorlunda att spela hemmavid?

– Ohja. Jag har nog tre rader med släkt och vänner och sen ett gäng till som sitter ute i gräset. Det är en helt annan känsla att spela på hemmaplan och speciellt när familj och vänner är där. Men det är klart att man blir lite pirrig när man har folk som man älskar i publiken.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.