Klanger av trä och metall

Musik
PUBLICERAD:

På söndag kväll är det sommarmusik i Utby kyrka. Gästar gör Concussion duo som utgörs av de två unga slagverkarna Rasmus Hansson, från Strömstad, och Elias Gustafsson, från Skövde.

De spelar marimba respektive vibrafon. Passande till instrumenten har de döpt konserten till Klanger av trä och metall.

Skillnaden mellan klangen i träet hos marimban och metallen hos vibrafonen är lika stor som skillnaden i karaktär mellan de olika stycken som spelas. Det blir allt från tango till passacaliga med en sväng till Yann Tiersens filmmusik.

Concussion duo
Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.