Hoppa till huvudinnehållet

Casanovas vann “Årets album”

Publicerad:
I maj var Henrik Sethson konferencier på näringslivsgalan i hemstaden Mariestad.
I maj var Henrik Sethson konferencier på näringslivsgalan i hemstaden Mariestad. Foto: Michael Gustafsson

Ännu en gång har Casanovas, med Henrik Sethson i spetsen, kammat hem en utmärkelse på Guldklaven-galan. Årets album är “Vi lever här och nu”.

Henrik Sethson, som är uppvuxen i Mariestad och numera bor i Stockholm, är kvar i Malung när MT når honom på måndagseftermiddagen, dagen efter dansbandsgalan “Guldklaven” där årets bästa band prisas.

– Vi har en ledig dag i dag och ska vara kvar här för att titta på lite band, käka gott och fira, säger Sethson.

I övrigt är juli månad fulltecknad för bandet. I augusti får de några dagars semester innan det bär av igen. Den 17 augusti spelar de i Mariestad under Stora folkparksdansen.

Henrik Sethson har producerat albumet “Vi lever här och nu” och skrivit flera av låtarna.

Varför prisades ni för “Årets album”?

– Vi är själva jätteglada för den här plattan. Den innehåller många bra låtar varav två har legat på P4:as radiolista, vilket är jättesvårt för dansband numera. Dansbanden får inte den plats i radion som de borde ha, med tanke på hur många som lyssnar på musiken.

– Vi har fått några statyetter genom åren och det kändes inte som att det var vår tid i år, men vi hade fel, och det är vi glada för.

Beskriv albumet?

– Det är väldigt brett, innehåller allt från Haddaways hit “What is love” i vår ganska tuffa version till låtar som är betydligt mer dansbandsvänliga. Plattan sticker åt olika håll och har ingen röd tråd, det har inte juryn tyckt om tidigare.

– Men det är kanske just tack vare bredden som den vann.

Skiljer sig det här albumet från era tidigare?

– Vi har fått lite specialskriven musik av Nisse Hellberg från Wilmer X som har gjort två originallåtar till den här plattan. Vi gillar personer som inte ser ner på vår genre. Han tycker att det svänger.

– Det blir lite annorlunda när det kommer folk utifrån in i dansbandsbranschen och skriver låtar till oss.

Favoritlåt på plattan?

– Den som är absolut mest populär, och som även är min favorit, är låten “Ängarna” som jag har skrivit ihop med Mikael Wigström. Har man bott i en småstad som vi har gjort så kan man relatera till texten: “I min gamla stad, där finns bruket ännu kvar”. Den ligger mig varmt om hjärtat eftersom det är en liten flirt med Mariestad och min barndom.

Vad har ni för er nu?

– Vi släppte en ny singel med två låtar för en månad sedan. Det är ett provsmak från nästa album som släpps någon gång i början av år 2020.

– Albumet blir på svenska och med låtskrivare som är nya för oss. Vi har till och med fått låtar av svenska världsartister, som i vanliga fall skriver helt annan typ av musik. Vi ser fram emot det som attans!

Artikeltaggar

CasanovasHenrik SethssonMalungMariestadMusik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.