Hoppa till huvudinnehållet

Grahn petas - Olofsson in i TIK

Publicerad:
Magnus Olofsson är tillbaka som tränare för Törebodas herrar.
Magnus Olofsson är tillbaka som tränare för Törebodas herrar. Foto: Peter Gustafsson

Töreboda IK gör förändringar i herrarnas ledarstab inför den kommande höstsäsongen.

Fredrik Grahn lämnar som huvudansvarig och ersätts av Magnus Olofsson.

– Mitt uppdrag har varit att utveckla spelare. Vi har använt 29 spelare under våren och då kan jag inte trolla med resultaten, säger Fredrik Grahn.

Töreboda IK är parkerat i botten av division sex-tabellen och har endast Björsäter bakom sig.

Placeringen är en spillra av det som tidigare varit kännetecknande för Törebodalaget.

– Töreboda har haft en tradition av att ligga minst i mitten av division fem. Nu är vi näst sist i sexan och det är inte acceptabelt. Man ska aldrig bara titta på resultat, men det är en ny situation och vi tittar på helheten, säger ordförande Lars-Åke Bergman.

Fredrik Grahn engagerades i träningen under 2018 år säsong och blev sedan anlitad som huvudtränare 2019 med Marcus Persson som lagledare.

Lars-Åke Bergman berättar att han både sett och hört positiva och negativa omdömen kring hur utfallet blivit med vårens ledarkonstellation. Han nämner en del konstiga spelmässiga idéer som han inte tycker gynnat utvecklingen.

– Det har väl varit lite si och så med Fredriks deltagande på träningarna. Sedan tycker jag att det varit lite dåligt intresse från killarna stundtals. Det måste bero på någonting, men det är inte bara tränarens fel.

Bergman fortsätter:

– Vi (styrelsen) ville ha en förändring och andra tankar om träningen. Därför kom vi överens om att Fredrik får gå åt sidan som huvudansvarig. Fredrik är kvar i föreningen eftersom han har kontrakt och får andra uppgifter, men vad det blir är inte klart.

Styrelsen har varit enhällig kring att peta Grahn. In kommer den mångåriga TIK-tränaren Magnus Olofsson, som även är kanslist i klubben. Magnus tränade herrarna senast 2017.

– Han får stöttning av Andreas Fäger och även Marcus Persson. Sedan får vi se vad som händer nästa år.

Besviken Grahn

Fredrik Grahn berättar att han känner sig lite blåst på konfekten när han nyligen fick beskedet av styrelsen. Grahn anser att hans uppdrag inte varit att jaga resultat med en trupp som inte kompletterats med någon spelare utifrån.

Fredrik Grahn får lämna uppdraget som huvudtränare, men är kvar i föreningen.
Fredrik Grahn får lämna uppdraget som huvudtränare, men är kvar i föreningen. Foto: Jakob Boije

– Om vi skulle maximera resultaten hade vi spelat på ett annorlunda sätt. Det har inte varit min uppgift och då känns det löjligt att bli bortplockad.

Mariestadsbon känner inga hard feelings gentemot TIK, utan konstaterar att styrelsen ägt frågan.

– Det har varit kul med Marcus och truppen. Nu blir det väl något ungdomslag för mig, avslutar Fredrik Grahn.

Lars-Åke Bergman
, ordförande i TIK.
Lars-Åke Bergman , ordförande i TIK. Foto: ARKIV

Artikeltaggar

FotbollLars-Åke BergmanMagnus OlofssonMarcus PerssonTöreboda IK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.