Hoppa till huvudinnehållet

Loppisarna i trakten avlöser varandra

Publicerad:
Agneta Danielson sålde och Jane Pettersson underhöll emellanåt på durspel.
Agneta Danielson sålde och Jane Pettersson underhöll emellanåt på durspel. Foto: Erika Fredholm

I helgen var det loppis i Undenäs. En av många i trakten så här års, och för de som kom så fanns många olika saker att fynda.

Ingemar Wikenros har återigen skrivit en ny bok. Den handlar om Kungadottern Constantia Eriksdotter som bland annat ägde flera fastigheter i bygden. Hon sägs ha tillbringat mycket tid i vår trakt. Ingemar har ett fantastiskt utbud av böcker han skrivit om ”bödga” och om folk och händelser här.

– Det är elfte året denna marknad hålls, berättar Vanja och det verkar som om den bara växer. Så här mycket folk har vi nog aldrig haft. Makarna Birath med sällskap lät sig väl smaka av kaffe och hembakat. Biblioteket sålde uttjänta låneböcker.

 • Thomas Cronquist funderar på att inhandla en nyare kofot.
  Thomas Cronquist funderar på att inhandla en nyare kofot. Foto: Erika Fredholm
 • Hela tillställningen ger en känsla av gemyt.
  Hela tillställningen ger en känsla av gemyt. Foto: Erika Fredholm
 • Köp 4 för 100, kanske ett fynd!
  Köp 4 för 100, kanske ett fynd! Foto: Erika Fredholm
 • Väldigt många glada köpare och säljare gjorde affärer på marknadsplanen.
  Väldigt många glada köpare och säljare gjorde affärer på marknadsplanen. Foto: Erika Fredholm
 • Kaffe med dopp ingick i utflykten.
  Kaffe med dopp ingick i utflykten. Foto: Erika Fredholm

Vid ett bord satt Gunilla och Rebecca Åkerstedt och sålde prylar de inte skulle ha med i flytten som går snart. Ute på gården var det trängsel. Thomas Cronlund funderade på att inhandla en kofot av Gunnar Björnell. Gunnar städar fortfarande garaget och skyller mångfalden prylar på sin bror! Så kryper sanningen fram.

– Ja, jag köper en del på blocket, gamla yxor utan skaft, slipar och målar dem och så köper jag skaft på blocket och de yxorna går åt som smör i solsken, skrattar Gunnar.

Musik tonar bland folket som rör sig. Jane Pettersson sitter med sitt durspel tillsammans med Agneta Danielson. Här finns det kläder och smycken. All förtjänst går till Operation Smile och några andra hjälporganisationer.

För övrigt finns det mycket kläder. Köp fyra för hundra. Man kan göra riktigt fina fynd. Peter och Monika Randéns Marilyn Monroeskor, superspetsiga med stilettklackar, snacka om nostalgi. Monika sålde från en gammal släktings klädaffär, medan de bor i sitt sommarhus vid Viken.

Artikeltaggar

KarlsborgLoppmarknaderNöje/KulturUndenäs

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.