Summering och paus i O-ringen

Orientering
PUBLICERAD:
Efter varje etapp blir det summering av med här från vänster Törebodabekantingarna Axel Olsson, Hanna Mårtensson och Johan Mårtensson.
Foto: PRIVAT
Efter två dagars slit i skogen kan de flesta tävlande ta igen sig under onsdagen.
O-ringen i Östergötland är en prövning för de flesta.
– För mig är det inte så viktigt med resultaten. Det är mer att jag vill springa på min nivå, säger Karin Mårtensson från OK Skogsstjärnan.

Den stora orienteringstävlingen har bas kring Norrköping/Kolmården och från kretsen finns ett gäng deltagare som kämpar på.

Från Töreboda syns Karin Mårtensson med familj, som summerade två dagars tävlingar.

– I dag (tisdag) hade vi tidig start tillsammans med IF Hagen, som Johan och Björn tävlar för, säger Karin.

Sonen Johan ställer upp i H16 och ligger på plats 29 av cirka 200 startande i klassen. I totalen har han drygt elva minuter upp till ettan.

– Johan är inte riktigt nöjd ännu. Det är alltid olika förutsättningar mellan tidig och senare start när det gäller stigar.

Maken Björn är med i H50-1 och inledde med en sjätteplats på måndagen följt av 20 under tisdagen. Det ger en tionde plats totalt.

Karin Mårtensson är med i D50 motion-klassen och ligger 58:a.

– Det var tufft för mig i första loppet och jag bommade en del. Men i andra etappen var det lättare orientering, säger Karin.

Elitlöpning

Dottern Hanna tävlar för Göteborg-Majorna och ställer upp i D20 elit. Hanna kom in som 21:a i tisdagens lopp och var nöjd med den placeringen (totalt 25:a).

Skogsstjärnans makar Patrik och Ann Pogemaa ställer upp i klassen medelsvår 5,0 etappstart (öppen bana för alla åldrar och kön).

– De har en intern kamp och just nu leder Ann.

Törebodakillarna Axel Olsson och David Olsson (IF Hagen) gör också en insats. Axel tävlar i H20 elit och ligger just nu 52:a efter att förbättrat sig 15 placeringar från den inledande distansen. David Olsson ligger sexa i klassen medelsvår 6,0.

OK Amne ställer upp med sju pensionärer som alla är med i korta distanser. Den som placeringsmässigt ligger bäst till är Reits Hall med en tiondeplats i H75 kort. Britt-Marie Andersson är 13:e i D65 kort.

Hans-Gösta Bernhard i Mariestads FK ligger sjua i H70 kort. Maria Skogsberg är 23:a i D55.

Under onsdagens uppehåll finns möjlighet att syssla med annat än tävling.

– Vi tar dagen som den kommer. Elit senior och junior har en sprinttävling under onsdagen som vi nog åker och tittar på, avslutar Mårtensson.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.