Rider runt Skagern

Nyheter
PUBLICERAD:
För nionde året i rad har ett en gäng från Ale med omnejd ridit Skagern runt.

– Vi startar och går i mål vid Gudhammar, säger Carina Johansson, Ale, och berättar att det rör sig om fyradagarsritt.

Skagern runt bjuder på bad både för ryttare och häst.
Foto: Privat

– Vi är åtta personer som rider och vi har tre övernattningar, i Kronkärr, Åtorp och Deldenäs. Att vi återkommer beror på att det är en otroligt fin led på hela tio mil. Det är också viktigt att den är så bra uppmärkt och har så bra övernattningsställen med trevliga, snälla och serviceinriktade personer. Även i år har det varit väldigt varmt men det har varit goa vindar från sjön. Både häst och ryttare har dessutom kunnat bada på flera platser.

– Folk vi möter är dessutom så otroligt trevliga. Nästa år, när det är jubileum, ska vi få saft och bullar. Det lovade en dam vars hus vi passerade. Folk börjar känna igen oss, säger Carina leende.

Vi ser sex av de åtta ekipagen som red runt Skagern.

Det blir ett tioårsjubileum?

– Absolut, det är redan bokat, vecka 31, säger Carina Johansson.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.