Ett mer levande Mariestad

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Jan Fleischmann
Replik

Tack för den respons jag har fått på min insändare i MT 24 juli.

Jag tycker att insändaren av Tänkande betraktare 26 juli är intressant.

Jag håller med om att vi INTE skall ha höghus med upp till åtta våningar. Förslaget med många små lägenheter, ett till två rum, är intressant. Jag tycker dock att flera mindre hus med mycket luft/promenadgångar mellan husen från Strandvägen ner till Vänerns vatten känns som bästa alternativet. Man får då en mer öppen känsla. Det skall självklart finnas yta kvar för att få plats med en stor trevlig promenad och cykelväg nära vattnet!

Vänerns Pärla behöver fler invånare för att kunna utvecklas på ett trevligt sätt.

Tyvärr så har folkmängden i Mariestad varit i stort sätt densamma de senaste åtta åren. 2010 hade vi 23741 invånare och nu har vi 24372 invånare. En ökning med endast 631 invånare. Jämför man med Skövde som nu har 55806 invånare och har ökat med mer än 5000 invånare sedan 2010 så inser man att befolkningsutvecklingen i Mariestad är svag.

Jag tror att för att lyckas med ett mer levande Mariestad så måste det finnas fler attraktiva bostadsområden för att få fler att flytta till Vänerns Pärla!

Katthavsvikens planförslag ligger nu ute för granskning. Alla medborgare kan lämna sina synpunkter till planenheten i kommunen. Gå in på Mariestads kommuns hemsida och sök på Bygga & Bo. Där finner man info om hur man lämnar in sina egna synpunkter. Senast den 12 augusti måste synpunkterna vara kommunen tillhanda.

Göran Hellström

Liberalerna Mariestad

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.