Hoppa till huvudinnehållet

Bevara Humleparken

Publicerad:

Miljö

Jag blir så ledsen när jag ser planerna för Humleparken. Denna oas mitt i staden som skulle kunna utvecklas till något för alla. Våra äldre på Humlet promenerar ofta i parken. Sitter ner i skuggan under blodboken, smakar på plommon, matar idarna i Tidan vid bryggan mm. Parken är lätt att nå och lagom stor för en promenad. Lämnade in ett medborgarförslag hösten 2016 om att göra parken till en "Minnenas och sinnenas trädgård" men fick tyvärr avslag med hänvisning till en eventuell utbyggnad av Humlet. Men utveckling skulle ske vid gåvägen, "Strandvägen" utmed Tidan. Man skriver även att "en omgestaltning får tyngd i kommunens grönprogram som beskriver att parken har ett kulturhistoriskt värde med ett attraktivt värde intill Tidan och nära centrum." Medborgarförslaget får stöd i områdets detaljplan där marken är satt som anlagd parkmark.

Så tänk er hur fint och härligt det kunde bli med denna trädgård. Vatten som porlar, gärdsgårdar, fruktträd, blommor, bär och konstverk. Platser att sitta ner vid och låta sinnena och minnena få sitt. En oas öppen för alla.

Så snälla låt oss behålla parken och utveckla den istället. Bygg i biblioteksparken istället om det måste byggas.

Tyvärr har det inte hänt något utefter gångvägen. Några trähammockar vore väl åtminstone på sin plats så länge. De finns ju lite varstans i stan.

Arbetar i äldreomsorgen och vill genom detta inlägg även göra de äldres röst hörd.

Susanne W

Artikeltaggar

ÅsikterHumleparkenMariestad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.