• idag
  16 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  20 juli
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vill ha omkörningsförbud

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Jan Fleischmann

Trafik

Ska hålla detta kort fattat. Jag bor på Brofästet Torsö vilket ligger direkt på vänster sida när man kommer över bron från fastlandet sett. Jag vet själv hur lockande det är att köra om den där sega traktorn eller bilen man legat bakom över bron och man skymtar den perfekta raksträckan när bron tar slut. Vi som bor här har det i märgen att kolla både vänster och höger när vi ska ut. Det är en relativt skymd utfart och vi vet att det är förenat med livsfara att inte göra så. Men de som är besökare här har inte samma vana av att kolla båda riktningarna och att man kanske åker rätt ut i döden med lite otur.

Jag vädjar kommunen till att dra helsträckat och skylta upp omkörningsförbud åtminstone tills det passerat vår utfart. Sen så är jag rätt trött på alla med superbilar och motorcyklar som drar på för fullt så fort man skymtar den fina raksträckan efter bron. Oftast är det med typ noll avgassystem och mitt i natten. Ligger inte i min natur att gnälla men detta är relevant. Vill polisen fånga verkliga fartsyndare så är detta ett tips.

Orolig för andra

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.