Vuoluterä avslutade rallyt i en högerkurva

Publicerad:
Tommie Vuoluterä var inte nöjd med helgens rally. Foto: Privat
Tommie Vuoluterä är inte helt nöjd med helgens tävling.
Tommie Vuoluterä är inte helt nöjd med helgens tävling. Foto: Virpi Kronlund

Tommie Vuoluterä var i helgen med i Kullingstrofén som avgjordes Herrjunga.

Rallytävlingen kördes på grus och bestod av fyra långa specialsträckor.

– Tävlingen kunde ha gått lite bättre än vad det gjorde, säger Vuoluterä som kör för Mariestads MS.

Tommie Vuoluterä inledde rallyt på ett bra sätt och hade ett bra flyt genom första specialsträckan. Han låg därefter på en fjärdeplats.

Den andra sträckan var svårare för Vuoluterä och där hade han inte samma flyt.

– Redan på specialsträcka två var vi illa ute och smällde lite lätt. Men sedan kom vi in i ett bra tempo ändå och tappade bara några få sekunder vilket ledde till att vi ramlade ner till en sjundeplats, säger Vuoluterä.

Det var inga större problem under servicen, utan Tommie Vuoluterä och den 17-åriga kartläsaren Elina Svensson från Strängnäs AMS kunde lägga smällen bakom sig och åka ut till nästa sträcka.

Tidigt avslut

Under den tredje specialsträckan hade duon ett mycket högt tempo.

– Jag fick bra noter från Elina. Men här slutade tyvärr vår tävling i en högerkurva som nöp åt lite på slutet. Vi hade full fart på treans växel. Det var omöjligt att veta exakt vilken fart vi låg i eftersom att kameran i bilen dog under sträckan på grund av värmen. Vi låg säker i runt 100 kilometer i timmen när vi kom ner i diket och smällde i så vi rullade och tyvärr skrotade bilen, säger Vuoluterä.

Vuoluteräs bil efter rullningen.
Vuoluteräs bil efter rullningen. Foto: Privat

Det var första gången för duon som rullade nästan två hela varv.

– Det var lite skräckslaget i bilen med onda miner. Vi fick bra hjälp med att komma ut ur bilen och att varna förarna som kom efter. Båda två är helt okej men lite mörbultade nu efteråt och en erfarenhet rikare, säger Vuoluterä och fortsätter:

– Jag får försöka hitta en ny kaross och fixa ihop bilen igen, men blir mycket jobb och en del djupa tag i plånboken. Det var tråkigt när jag låg fyra i Mega rally cup som tävlingen är en del av, men det är så sporten är och det är bara att jobba vidare nu och göra en ny plan.

Det blev som väntat förarna med de modernaste bilarna som körde om totalseger av Kullingstrofén och nästan två mil långa sträcka tre blev avgörande.

Örebros Mattias Monelius körde här ostört till sig bästa sträcktid och vann sedan totalt, 5,3 sekunder före Simrishamns Joachim Grahn och 6,0 sekunder före Nyköpings Christoffer Haglund i klassen 4WD.

Artikeltaggar

Mariestads MSRally

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare