Hoppa till huvudinnehållet

Diggiloostjärnor spelar fotboll på Åbrovallen

Publicerad:
Arvingarna med Casper Janebrink, årets mellovinnare John Lundvik och artisten och programledaren David Lindgren är några av stjärnorna som dyker upp på Åbrovallen när Diggiloo FC möter Ulvåker på lördag. Foto: Krall Entertainment AB

Arvingarna, Melodifestivalvinnaren John Lundvik och David Lindgren är några av stjärnorna som finns på planen när Diggiloo FC möter ett mixlag från Ulvåkers IF på Åbrovallen på lördag.

På lördag står årets Diggiloogäng på scenen i Tibro inför tusentals människor i publiken på Ånaplan. Några timmar innan dess finns det möjlighet att se flera av de största stjärnorna på den svenska artisthimlen i ett helt annat sammanhang, när Diggiloo FC möter ett mixlag med dam- och herrlagsspelare samt ungdomsledare från Ulvåkers IF på Åbrovallen klockan 13.00.

– Under en lång turné blir det mycket väntan, och flera i gänget brukar spela en del fotboll efter soundcheck för att fördriva tiden. När vi kom till Gotland i juli och hade två dagar där ordnade bandets kapellmästare, som själv är gotlänning, en match mot IFK Visby som en kul grej. Det var så det startade, säger Ann Lund, pressansvarig på Krall Entertainment.

När Diggilooturnén nu når Skaraborg och Skövdetjejen Johanna Beijboms hemtrakter så har hon och pojkvännen Christoffer Alavik styrt upp en ny match - nu mot Ulvåkers IF som inte var sena att tacka ja till finbesöket.

– Det har varit snabba ryck men vi ser detta som en fin möjlighet att visa upp vår anläggning och bjuda våra medlemmar och allmänheten på ett roligt evenemang, säger Ulvåkers ordförande Mattias Frisk till SLA.

Matchen krockar delvis med föreningens drive-in-bingo på lördag, men det kommer att lösas med anvisade extraparkeringar runt om Åbrovallen.

– Vi kommer att försöka göra något lite extra av det här tillfället och det blir även gratis entré, tillägger Frisk.

Artikeltaggar

ArvingarnaJohanna BeijbomSommarUlvåkers IF

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.