Läst: Klimatsmarta konserveringstips

Böcker
PUBLICERAD:
Sylta, safta & lägg in – ta vara på naturens skafferi
Cecilia Björk Tengå
Bokförlaget Semic

Indelat i underrubriker såsom marmelad och gelé, snaps, glögg och likör samt inläggningar bjuder denna bok på ett spännande utbud av idéer på vad man kan göra med frukt och grönt som inte går att spara färska allt för länge. De första praktiska tipsen är nog bra för dem som inte är uppvuxna i en familj där konservering tillhör sensommaren.

Vid sidan av klassiska recept såsom jordgubbssylt, finns det nytänkande sammansättning som aroniasylt med lakrits och rosensaft.

Även för den som inte gillar sött är denna bok ett alternativ till att slänga sådant som blivit liggandes i fruktkorgen; vad sägs om bananchutney och grönkålspesto?

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.