• idag
  25 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 maj
  19°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  18°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Hannes ska samla erfarenhet i Hongkong

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Hannes Runersjö ser med spänd förväntan fram emot en termin på City university of Hongkong.
Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv
För Hannes Runersjö väntar ett stort äventyr i höst. I slutet av augusti flyttar han till Hongkong för en utbytestermin.

Om ett par veckor lämnar Hannes Runersjö Mariestad för att studera en termin i Hongkong. Han har pluggat två år på det treåriga programmet "User experience design" i Skövde, med målet att lära sig designa användarvänliga IT-system.

Inför utbytesterminen valde Hannes att söka sig utanför Europas gränser.

– Jag kollade runt lite och då var det USA och Asien som lockade mest eftersom jag ville ha lite omväxling med ny kultur och nya omgivningar. Jag kom in på City university of Hongkong så då blev det där. En annan som pluggar i Skövde ska också dit, så vi kommer att ha varandra.

Vad hoppas du få med dig hem?

– Nya erfarenheter om att klara mig själv på ett annat ställe än i Sverige. Och jag hoppas att jag får många nya vänner och givetvis kunskap om det jag studerar.

Har du en bild av livet i Hongkong?

– Både ja och nej. Jag har en liten tanke men den är väldigt vag. Jag har nästan noll förväntningar.

Vad ser du fram emot?

– Att träffa folk och ta del av deras perspektiv, att få en helt ny vardag. Det är den tanken som inspirerar mest till att åka. Det är första gången som jag bor utomlands själv, så jag är både nervös och taggad på att det faktiskt är dags nu.

Hur känner du angående demonstrationerna som pågår i Hongkong?

– Det kan nog bli obehagligt om man vistas i stora folkmassor, men vi har fått meddelanden utskickade om vad vi ska tänka på, att inte vistas på vissa ställen vid vissa tidpunkter till exempel. Men det har varit lugnare demonstrationer de senaste månaderna och det är sällan det händer någonting.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.