Läst: Pojken i Snön

Böcker
PUBLICERAD:
Pojken i Snön

Samuel Björk

Wahlström & Widstrand

Deckare

När en ung kvinna, klädd i balettkjol, hittas mördad i en fjällsjö inser inte polisen att de har med en seriemördare. De kan inte heller förstå varför det står en kamera på stativ vid brottsplatsen. Senare påträffas fler offer och Oslopolisen blir ännu mer pressad.

Kriminalkommissarie Holger Munch och Mia Krüger börjar, tillsammans med sin specialgrupp, rota i fallet men det är svårt att hitta ett samband mellan de olika morden. De inser snart att de ställs inför en raffinerad och skicklig mördare, som hela tiden är steget före polisen.

Samuel Björk skriver bra, hans tidigare böcker håller hög klass, men nu blir avslutningen väl långsökt och konstruerad. Fram till dess är det god läsunderhållning.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.